Verwarming
Vloer & Design heeft de afgelopen 15 jaar de dienstverlening voor montage van vloerverwarmingen in haar pakket zitten. We werken hier o.a samen met een fabrikant en ontwikkelaar van vloerverwarming die een betrouwbare partner is gebleken en een staat van dienst heeft van ruim 40 jaar. Daarnaast werken ze met zelf ontworpen freesmachines met goede stofafzuiging. Meestal wordt door ons de sloop van bestaande dekvloeren en het isoleren plus aanleggen van de dekvloer meegenomen inclusief het voorbereidend installatiewerk. Daarnaast beschikken we over een erkend electra monteur indien dit nodig is. U kunt dus in de meeste gevallen zonder aannemer het werk met volle vertrouwen uitbesteden. Kwaliteit en goede planning staat bij ons hoog in het vaandel.
Het gebruik van vloerverwarming onder een houten parketvloer is namelijk zeer aan te bevelen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat uw warmtepomp zelfs langer meegaat met een houten vloer. Laat u dus niet afschrikken door alle onkunde en spookverhalen die nergens op gebaseerd zijn. Alle informatie staat tegenwoordig gebundeld op de site www.vloerverwarmingenparket.nl. Dit zijn de feiten en voordelen;
Wat zijn de voordelen?
- De opbouw van warmte gaat van de vloer naar het plafond, op leefhoogte is de temperatuur dus het aangenaamst
- Geen zichtbare verwarmingselementen in uw woonkamer. Dit is niet alleen mooier, maar geeft ook ruimtewinst
- Energiebesparend! De temperatuur kan 1 á 2 graden lager ingesteld worden
- Een uitkomst voor mensen met allergie problemen of astma. Het systeem reduceert de kans op huisstofmijt, geeft minder stofcirculatie en een betere luchtvochtigheid
- Geen koude benen of voeten meer
- Veel stabieler klimaat binnenshuis (luchtvochtigheid)
Wat zijn de vereisten?
Om een vloerverwarming als hoofdverwarming aan te leggen is de leiding afstand van belang. Dit is bijna een automatisch gegeven. Meer relevant zijn een aantal punten die u af kunt vinken om te kijken of bij u succesvol een vloerverwarming aangelegd kan worden zonder zorgen over de capaciteit.
- Is uw dak goed geïsoleerd of wordt dit nog gedaan? Is uw antwoord JA ga door naar 2. Uw vIsolatie is al goed vanaf een RC waarde van 3,5, wilt u een energie neutrale dan heeft u een RC van 6.0 nodig. Is uw antwoord NEE dan adviseren wij eerst uw dak te isoleren, 87% van de warmte van een huis gaat verloren via het dak.
- Heeft u dubbel of trippel dubbel glas wat niet lek en gedateerd is? Is uw antwoord JA ga door naar 3. U kunt lek dubbelglas als volgt herkennen: Er is vocht zichtbaar in de spouw en er ontstaat een witte of blauwe waas door de kalkaanslag. Glas wat lek is heeft niet meer de oorspronkelijke isolatiewaarde. Gedateerd glas is glas wat 20 jaar of ouder is. Dit is dus vaak lek glas. Is uw antwoord NEE onderneem dan eerst actie op uw dubbel glas situatie of voorzie glas in lood van een extra raam. Glas kan een groot koude lek zijn in de winterperiode tenzij u dubbel glas heeft.
- Heeft u ergens stalen of oude types aluminium kozijnen? Vervang deze indien u vloerverwarming wil toepassen
- Is er isolatie in de spouwmuur toegepast? Controleer of er vochtproblemen zijn, bij twijfel kunt u onze deskundige uitnodigen.
- Als laatste is de vraag of er vloer isolatie aanwezig is of toegepast moet gaan worden. Bij bestaande cementdek en beton funderingen spreken we van een koude ondergrond en is vloerisolatie aan te bevelen. Dit heeft soms beperkingen in bestaande situaties en moet onderzocht per geval. Een nieuw aangelegde vloer heeft altijd een isolatie met RC 4,5 of of hoger indien wij deze uitvoeren.
Infrezen in een Fermacel 2e33/2e26 cassette vloer
Bij een houten fundering wordt meestal een Fermacell cassette vloer toegepast. Wij werken standaard met de 2e33 en indien deze niet leverbaar is met de 2e26. Deze gipsvezel plaat is sterk genoeg om een vloerverwarming in te frezen. Daarnaast is Fermacell brandvertragend en geluid reducerend. Wij passen tevens een isolatie onder de Fermacell toe als meerprijs om eenvoudig warmteverlies tegen te gaan of juist te isoleren met een RC van 4,5 of 6. Het kan wel degelijk! Er zijn andere systemen op de markt maar de ervaring leert ons dat u qua opbouw dikte altijd op de dikte van Fermacell uit komt. Er wordt heel sim met marketing en reclameteksten gespeeld met diktes door concurrenten waardoor het vaak lijkt dat hun systeem veel dunner is. De dikte van 35mm van Fermacell zal nooit grote problemen met zich meebrengen ook al is het even slikken. Wij zorgen altijd voor een geschikte situatie omdat wij hier enorm veel ervaring mee hebben opgedaan.
Wilt u een degelijk advies gesprek? Dat kan! Bel tijdens kantoor uren en plan een afspraak met onze deskundige. T 026-4420591. Ons werkgebied is 80km rondom Arnhem.