fbpx

PVC

Benieuwd naar onze PVC vloeren? Bekijk ons aanbod!

De veiligste PVC vloer heet IPC.

Met de collectie van IPC kunnen wij met trots zeggen dat wij de veiligste PVC vloer met de meeste keurmerken in huis hebben en klaar zijn voor een gezonde en veilige toekomst.

Vrij van Phthalaten

Deze chemicaliën worden gebruikt om PVC-plastic zacht en flexibel te maken.

Vrij van Formaldehyde

Formaldehyde of methanal is een gas met een zeer onaangename geur.

De meeste keurmerken

Voorzien van de 9 belangrijkste keurmerken.

Vrij van zware metalen

Toxische zware metalen zijn schadelijk voor de gezondheid. IPC is hier compleet vrij van.

Unieke collecties

Unieke designs en beschikbaar in alle legvormen zoals planken, tegels en visgraat.

Meer dan een miljoen m2 per jaar

Een getal om zeer trots op te zijn. Kies jij ook voor IPC?

Leer Ons Beter Kennen

Waarom kiezen voor een PVC Vloer van IPC?

Welkom in de wereld van Reinhard Krause (76) die in 2010 de wens had om de beste en veiligste pvc vloer van Duitsland te gaan maken. Zijn droom is uitgekomen want ruim 10 jaar later worden zijn IPC vloeren omarmt in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en ligt de productie ruim boven de 1 miljoen m2.

reinhard-krause

De historie van PVC vloeren en IPC

IPC is van vroeger uit een houten vloeren bedrijf en Reinhard staat in heel Duitsland dan ook bekend als een ware specialist. Ondanks zijn leeftijd is hij nog altijd met veel plezier aan het werk samen met zijn zoon en twee dochters. Het idee om pvc vloeren te gaan toevoegen aan het assortiment kwam dan ook van zijn kinderen. Zij zagen op tijd in dat pvc vloeren in de toekomst als de ideale vloer zou worden gezien. Om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen vonden ze pvc vloeren een goede keuze. Echter was er wel een probleem… Reinhard vindt milieu en gezondheid erg belangrijk en producten van pvc bevatten doorgaans schadelijke stoffen als weekmakers, hormoonverstoorders en kankerverwekkende bestanddelen. Ook wordt er veel gerecycled pvc gebruikt waarvan men niet weet wat er daadwerkelijk in zit.

Aandacht voor veilige PVC Vloeren

Reinhard is zich gaan verdiepen in de wereld van pvc en kwam tot de ontdekking dat er in Europa jaarlijks tientallen miljoenen vierkante meters aan pvc vloeren met zeer schadelijk ftalaten (weekmakers) worden geïmporteerd en verkocht aan onwetende consumenten. De consument wordt er nauwelijks op geattendeerd maar weekmakers en hormoonverstoorders zijn schadelijk voor de mens en met name voor ongeboren en jonge kinderen. In 2005 kwam er al een Europees verbod voor ftalaten in kinderspeelgoed, maar voor pvc vloeren die vaak een groot oppervlak in woonhuizen en kantoren beslaan is helaas nog geen aandacht.

Bijzonder veilige PVC Vloeren

Reinhard vond dit een zeer kwalijke zaak en hij heeft een team van specialisten bij elkaar gebracht om te bespreken en te onderzoeken of het mogelijk is om een pvc vloer te ontwikkelen die niet schadelijk is voor de mens en minder voor het milieu, en dat is ze gelukt. De vloeren van Reinhard zijn de concurrentie ver voor en hebben de beste cijfers tijdens de testen, ook als het gaat om stabiliteit en maatvastheid. Om de consument aan te tonen en duidelijk te maken dat het niet om een ‘verkooppraatje’ gaat heeft hij al zijn vloeren door de belangrijkste Europese instanties laten testen en certificeren. Ook hebben alle vloeren van IPC de allerhoogste certificering van TÜV behaald, de PROFICERT PREMIUM. Als het om kwaliteit, milieu en gezondheid gaat is IPC absoluut de beste keus voor jou, je familie of wellicht je personeel.

De beste PVC Vloeren voor jou

Met ruim 225 mooie designs en een leverbetrouwbaarheid van maar liefst 98.4% (gemeten 01-01-19 t/m 01-01-20) ben je verzekerd van kwaliteit. Tevens ontvangt iedere eindgebruiker een gepersonaliseerd en officieel ondertekend veiligheidscertificaat dat een 100% veilige vloer garandeert.

Wilt u ook een vakkundig advies? Kom eens binnenlopen en bespreek met ons de mogelijkheden!