fbpx

TWIN planken

Onze TWIN PLANKEN:

Een modern machine park met ervaren productiemedewerkers zorgen voor constante kwaliteit. De diktes zijn geschikt voor vloerverwarming en koeling en beschikken over een ruime slijtlaag van 4mm. Dit is voldoende hout om de komende 30-50 jaar een vloer in huis te hebben. Dit kan ook veel langer zijn indien de gebruiker aandacht houdt voor zijn of haar vloer. Doe die levensduur maar eens na met andere vloeren?

Continue wordt de kwaliteit ruw hout en multiplex (FSC en PEFC) gecontroleerd. Opslag gebeurt in ruimtes met de juiste luchtvochtigheid en wordt aangepast aan het jaargetijde.


We sorteren de eiken planken in 3 selecties: Rustiek, Standaard (knoestarm)  en een Mix van rustiek. De planken hebben we in breedte van 15cm, 18cm 22cm en 26cm. Het meeste hout ligt ruim op voorraad waardoor we snel kunnen schakelen.

Allerlei soorten oppervlakte bewerkingen zijn mogelijk  zoals;  Schaven, schrapen, verouderen, kant-verouderen, dwarszagen, borstelen, roken, lakken, oliën en nog veel meer!


“Wat wij veel doen is lakken met projectlakken die, naast dat ze extreem mat in uitstraling zijn, ook zeer duurzaam zijn. Geen onderhoud en keuken geschikt! Bijna 90% van onze klanten kiezen hiervoor. Laat u dus informeren en kom erachter dat het ook anders kan”

De duoplanken zijn ook op aanvraag leverbaar in diverse exoten* zoals Afzelia, Kambala, Wengé, Noten, Essen, Maple, Merbau, Sucupira Preto, Bamboe etc. *afhankelijk van beschikbaarheid in het ruw hout.

De meest gekozen producten zijn Europees eiken planken en visgraat

Informeer daarom naar de mogelijkheden of kom onze ruime collectie bekijken! Ga direct naar onze contact pagina


Massief of TWIN/duoplank? Onze visie..

Wat veel mensen niet realiseren is dat een massieve vloer van ca. 20mm dikte een slijtlaag heeft van ca 6-8mm. Van 20mm hout wordt dus minstens 60% gebruikt voor de verbinding. Nou kan ik u vertellen dat ik in mijn 25 jaar parketbranche ervaring helaas nog nooit heb meegemaakt dat een massieve plank de volle slijtlaag heeft gebruikt. Daarnaast is het wel een product wat het meest verwijderd is uit woningen de …massieve plank!? De hoofdreden is meestal dat de vloer er slecht gemonteerd in ligt. Veel bedrijven kozen ervoor om planken ‘zwevend’ te plaatsen met alle gevolgen van dien. Ook de consument werd verteld dat dit prima ging. Totdat de werking zich laat zien. Een massief geplaatste vloer heeft namelijk 1% werkingsruimte nodig. Dat betekent tussen de vloer en plint minstens 2cm ruimte rondom. Zie dat maar weer af te werken met een plint?

Ik ben sinds 2000 begonnen met multiplanken (ook wel duoplank, twin plank etc). Een onderlaag met multiplex en een massieve toplaag. Stabieler, ecologisch en slim. De lokale parket collega’s lachten erom, “dat is toch geen planken vloer”! Maar wie het laatst lacht lacht het best. De duoplank is compleet versmolten met de productie van vloeren vandaag de dag en niet meer weg te denken. Wereldwijd is deze methode in NL bedacht nu toegepast. Gelukkig maar!  We zijn immers in staat veel meer houten vloeren te produceren uit het beschikbare ruw hout. Uit een ruw houten deel van 26mm dikte kan 1 plank geproduceerd of  4 tot 5 toplagen! De vraag naar houten vloeren is nog nooit zo groot geweest als vandaag de dag. Dit betekent ook uitdagingen. Door de oorlog in Oekraïne is er veel veranderd. De schaarste in berken multiplex was al groot, maar de handelsstop met Rusland betekend heeft ook grote gevolgen. Onze fabrikanten zijn dus langzamerhand over aan het stappen op alternatieven zoals populieren multiplex. Dit betekent dat de vloeren een mm dikker zullen worden om de zelfde stabiliteit te houden, dat is praktische gezien geen enkel probleem.