fbpx

Klein onderhoud

Wat kunt u zelf doen?

Na het plaatsen van een nieuwe vloer of na renovatie of herstel van uw vloer, zijn er een aantal zaken gemakkelijk zelf in te vullen:

 • Het plaatsen van de juiste beschermmiddelen onder uw stoelpoten,
  tafelpoten, buisframes en kasten *
 • Een goede deurmat aanschaffen of het reinigen/onderhouden
  van uw bestaande mat **
 • Veeg of stofzuig met een geschikte zuigmond regelmatig uw vloer.
  Dit is één van de belangrijkste vormen van preventief onderhoud.

Houten vloer badkamer

 • Reinig enkel met een geschikt product. Weet u het niet? Laat u dan adviseren door ons ***
 • Bij olie- of wasafwerkingen houdt u periodiek de ‘olifantenpaadjes’ bij
 • Eénmaal per jaar bepaalt u of het gehele oppervlakte behandeld kan worden; hierbij geldt voorkomen is beter dan genezen
 • Bij lakvloeren plaatst u éénmaal per jaar een polish laag (in sommige gevallen kan ook polish in dweilwater opgelost worden)
 • Beschadigingen die door de behandeling heen zijn direct te herstellen

* Scratchnomore is een externe webwinkel waar u tegen aantrekkelijk prijzen goede beschermmiddelen kunt aanschaffen. Indien u met ons zaken heeft gedaan kunt u een kortingskaart aanvragen met een code, waarmee u 5% korting heeft over uw eerste aanschaf.

** Wij verkopen de Coral entree matten. Coral (van Forbo) heeft de beste oplossingen voor uw entree

*** Er kan veel fout gaan met een eigen interpretatie op het gebied van middelen. Praktijkvoorbeeld die wij vaak horen ‘Wij gebruiken altijd groene zeep! Altijd goed want vroeger…’ Wel nu, vloerzeep is geheel anders in samenstelling als de bekende groene zeep en tast in de meeste gevallen uw behandeling aan!

Ook het reinigen met ammoniak of soda kan voor onplezierige reacties zorgen. Afwasmiddel is sterk alkalisch zoals ook de vele huishoudreinigers sterk ontvettend zijn. Reinigen met water alleen zal de vloer langzaam vervuilen en zorgt voor kalkaanslag, vet aanslag en strepen.

Merken in de supermarkt of de DHZ zaken als ‘HG’, ‘Johnson’ die speciaal voor parket (lak, olie of was) geschikt zijn blijken vaak een averechts effect te hebben. Los van dat u zelf uw eigen vloergarantie in gevaar brengt is het vandaag de dag ook niet meer nodig om te bezuinigen op producten!

Immers u kunt bij ons in de zaak de producten aanschaffen met een goed advies erbij!